+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Hírek » Darina 4 - a 21. század műtrágyája, amely a tavi szapropellán alapul

22.02.2015

Darina 4 - a 21. század műtrágyája, amely a tavi szapropellán alapul

Mi az a Darina 4?

Rozloženie sapropelu v jazerách

A Darina 4folyékony szerves-ásványi műtrágya egy természetes szerves-ásványi nyersanyagon - tavi szapropel- alapul. A tavi szapropel egy egyedülálló ősi nyersanyag a humusztartalmú műtrágya előállításához, amelyet maga a természet képzett a jégkorszakban kialakult tavak alján. Évmilliók alatt lebomlott élő szervezetek és növények telepedtek le egy ilyen tó aljára, és hatalmas mennyiségű humuszanyag és fulvosav, nyomelem és bio-tápanyag fenéktartalékot képeztek, amelyek a megfelelő és gyors növekedéshez szükségesek. Ezt a tavak fenékrétegében található biológiai masszát nevezzük szapropelnek.

Tudtad, hogy...

a szapropel csodálatos tulajdonságainak megőrzésére a legjobb raktárak azok a tavak, amelyeknek nincs ki- vagy beáramlásuk. Mivel egy ilyen tó alján a hőmérséklet gyakorlatilag egész évben állandó, a szapropel ott úgy tárolódik, mint egy termoszban. Ezért a tavi szapropelben található huminok a legerősebbek és hihetetlenül aktívak, és az ezek alapján készült műtrágyáknak soha nem látott tulajdonságokat kölcsönöznek, lehetővé téve néhány nap alatt gyakorlatilag mindenféle növény gyógyítását vagy rehabilitálását, vitaminokkal és fulvosavakkal való "táplálását", és visszaadva nekik azokat a tulajdonságokat, amelyekkel a természet a teremtésük pillanatában felruházta őket.

A huszadik század folyamán a fejlett országok tudósai mindvégig keresték a módját annak, hogy a szapropel megnyíljon a világ előtt, és gazdagságát átadja az emberiségnek. Csak a huszadik század végén kezdte el a szapropel lassan, lépésről lépésre felfedni titkait az ember előtt, az új, eredeti ötletek és feldolgozási technológiák nyomására.

Ma már ismerjük a tavi szapropel alapú műtrágyák tömeggyártását, amely új lehetőségeket tár fel az amatőr és a hivatásos agronómusok előtt a mezőgazdasági növények, virágok, fák és cserjék hozamának növelésére.

Darina 4 termék a 21. században

Darina hnojivo

A hivatásos gazdálkodók, valamint amatőr kertészek és műtrágyaszakértők által végzett számos teszt eredménye szerint a DARINA 4 2001-2002-ben Szlovákia földjein és kertjeiben bizonyította, hogy a szerves termesztésre alkalmas műtrágya. A DARINA 4 lehetővé teszi a biológiailag tiszta mezőgazdasági növények termesztését, és egyúttal biztosítja:

  1. 30-120%-ostermésnövekedés a termesztett növénytípustól, a talajtípustól és a műtrágyázás helyességétől függően.
  2. A termés minőségének jelentős növekedése.
  3. A termés jellemzőinek hosszú távú javítása betakarítás és tárolás után.
  4. A növények és fákgyógyítása számos, gombák és más kártevők által okozott betegségtől.
  5. Atermés növekedésének felgyorsulása és az érési idő jelentős csökkenése.
  6. A növények helyreállítása, immunrendszerük erősítése.
  7. Védi a növényeket és a fákat a fagyoktól, ellenállóbbá teszi őket a rövid távú szárazsággal, jéggel és árvizekkel szemben.
  8. A talaj humuszos anyagokkal való gazdagítása. Hat liter DARINA 4 műtrágya annyi aktív humuszos anyagot tartalmaz, mint 60 tonna trágya. A műtrágya mentes a parazitacsíráktól és a gyommagvaktól.
  9. Megakadályozza a talajmérgek, nehézfémek, radionuklidok és gyakorlatilag mindenféle, az emberre káros kémiai vegyület vízben nem oldódó vegyületekké történő átalakítását.

Jazero so stojatou vodou

darina 4 sikerei

A DARINA 4 számos tulajdonsága miatt népszerű a kertészek körében, alkalmas a biotermesztésre, kis mennyiségű műtrágya nagy területet kezel, és a kijuttatása egyszerű. A DARINA 4 már nemzetközi díjakat nyert, sikeres volt Csehországban, Oroszországban, Ausztriában, Olaszországban, és már Ausztráliából, Kanadából, az USA-ból és Dél-Afrikából is érdeklődtek iránta. A mezőgazdasági termelők körében is megtalálta a helyét, ahol elérte a
A Darina 4 műtrágya kiváló eredményeket ért el a következő kultúrákban

paradicsom, ► paprika, ► uborka
eper, ► szilva, ► alma, ► sárgabarack, ► őszibarack, ► körte, ► körték
► szőlő - a szőlőcsemeték áztatása a talajba ültetés előtt vagy a levelek permetezése már virágzáskor, valamint a szüret előtt három héttel a szőlő cukortartalmának növelése érdekében végzett permetezés
tökmag, ► cukkini, ► patisszon, ► bab, ► borsó, ► dinnye, ► petrezselyem, ► petrezselyem, ► sárgarépa, ► retek és egyéb növények magjának beáztatása ültetés előtt
magoncok áztatása ültetés előtt vagy dugványok szaporítása a szaporítás során

A cikk szerzője

Mgr. Lenka Krčmáriková

Mgr. Lenka Krčmáriková

Záhradkárstvo je mojím koníčkom už niekoľko rokov. Často mávam dilemu vo výbere vhodného postreku proti škodcom v našej záhrade. S eshopom lacnepostreky.sk som začala spolupracovať v septembri 2019 ako obsahový manager. S mojím tímom hľadáme komplexné odpovede na vaše otázky. Nenašli ste, čo ste hľadali? Ozvite sa mi na poradna@lacnepostreky.sk a možno práve váš problém bude témou ďalšieho blogu.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is  

Ajánlott készítmények