+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Hírek » Ne becsülje alá a gyümölcsfák tavasz előtti permetezését, és válassza ki a megfelelő termékeket!

21.02.2015

Ne becsülje alá a gyümölcsfák tavasz előtti permetezését, és válassza ki a megfelelő termékeket!

Predjarný postrek plodínA tavasz előtti permetezés a gyümölcs- és díszfákon telelő összes kártevőt elpusztítja. A gyümölcs- és díszfák egész éves védelmének fontos része a telelő kártevők elpusztítása, mert a kártevőket a tojás- vagy lárvastádiumban, azaz még azelőtt eltaláljuk, hogy nagyobb kárt okoznának. Ezek főként levéltetvek, gyümölcstetvek, atkák és atkák, pajzstetvek, szilvamolyok, rügyféreg, almamolyok, almamolyok, pókhálós atkák stb. vannak.

Mikor kell elvégezni a tavasz előtti permetezést?

A gyümölcsfák és gyümölcsfák tavasz előtti permetezését csak akkor szabad elvégezni, amikor már nem várható jelentős hőmérsékletcsökkenés. A fák rügyfakadása után, de legkésőbb közvetlenül a kezelt gyümölcsfák virágzása előtt kell alkalmazni. A tavasz előtti permetezéshez a hőmérsékletnek 15°C felett kell lennie . A következő permetezési adagot 3 héttel később kell elvégezni. Ez még a legellenállóbb kártevőket is kiirtja.

Predjarný postrek ovocných stromov - Lacné postrekyForrás: www.floraservis.sk

Hogyan működik az előpermetezés?

Jelenleg a nyugalmi időszakban végzik egy rovarölőszer- és egy olajkomponenst tartalmazó készítményekkel. A rovarölőszer-összetevő közvetlenül, érintés és belélegzés méregként pusztítja el a kártevőket, míg az olaj egy összefüggő filmet képez a kezelt fák felületén, amely megakadályozza a peték és lárvák légzését és elpusztulását. Minél melegebb van, annál intenzívebben lélegzik a kártevők egyes stádiumai, és annál kifejezettebbé válik az olajos rovarölőszer pusztító hatása.

Kertjének védelme kémia nélkül?

Gondoskodjon a téli védekezési időszakról, és próbáljon meg sok hasznos madarat (cickány, harkály) a kertjébe csalogatni. Ők sok kártevő, lárva, tojás stb. ellen segítenek .

Miért érdemes tavasszal permetezni a fákat?

A tavasz előtti permetezés az egyik legfontosabb permetezés a gyümölcsfák esetében, mert megvédi a fákat a különböző betegségektől, például a gombabetegségektől, a moháktól, a zuzmóktól és a telelő kártevőktől (pajzstetvek és szilvamolyok). Ezek a kártevők főként a fák kérgén tartózkodnak, mert csak akkor csapódnak le rájuk, amikor a fák még csupaszok.

Hogyan kell permetezni a gyümölcsfákat?

Az előpermetezésnek tehát erősnek és alaposnak kell lennie. Ezt a fajta permetezést nem szabad megismételni. Az előpermetezést más betegségek, mint például lisztharmat, korhadás, moníliózis, rozsda, almavirágfoltosság és antraknózis szem előtt tartásával kell megválasztani. Ezek ellen különböző fafajokra való készítményekkel lehet védekezni, amelyeket megtalálhat üzletünkben. A permetezést szélcsendes időben kell elvégezni, hogy ne érő gyümölcsöket, például korai zöldségféléket vagy szamócát érjen. Ne spóroljon az előpermetezéssel, alaposan nedvesítse meg a fa ágait és törzsét.

A magok megelőző permetezése

A körte- és almafák perzselését előzze meg a virágzás előtti Kuprikol 50-es permetezéssel.

Barackfodrosodás

KuprikolChampionA Kuprikol 50az őszibarackfodrosodás ellen is hatásos . Használhatja a Champion 50 WG általános gombaölő szert is . 50 g-ot ebből a termékből 10 liter vízben kell elkeverni100 m2 kertterületenként. Ha a betegség továbbra is fennáll, 7-10 nap múlva ismételje meg a permetezést.

Csonthéjas gyümölcsfák permetezése

Akajszibarack, a meggy és a cseresznyefák virágzása idején azelső esőzések ideális feltételeket teremtenek a csonthéjasok hajtásait és virágait megbetegítő moniliosis gombabetegség terjedéséhez. Ezért acsonthéjasokmellett a paradicsom, a padlizsán, a paprika, a szamóca és az uborka gombaölő hatású Prolectus-szal javasoljuk a fák kezelését röviddel a csonthéjasok virágzása után.

Az előpermetezés alapja a növények védelme a bakteriális, vírusos, gombás betegségekkel és kártevőkkel szemben. A szokásos adagolás egy kb. 100 m2-es kert esetében 15 - 20 ml oldat 10 liter vízre. Minden azonban az adott termék használati utasításától függ.

Az áttelelő rovarkártevők megelőzése

A gombaölő szerek mellett nagyon fontos a maró és szívó kártevők elleni védelem. A Karate Zeon 5 CS az egyik legkelendőbb rovarölő szer a világon.Karate ZeonProtectus

A Karate Zeon 5 CS előnyei

  • Azonnali rovarölő hatás
  • Hosszan tartó rovarölő hatás
  • Alacsony dózis
  • Független a növény fejlődésétől
  • Nem hat a méhekre és más nem célszervezetekre = nincs hatása a nem célszervezetekre
  • Ezzel a készítménnyel akár 100 növényt is kezelhet 250 kártevő ellen, mint pl. keleti levéltetű, fokhagymabogár, almavirág- és almaszárnyú, káposztarepce, levéltetvek, hernyók, lúdférgek, bogarak, burgonya hernyó, molyok stb. ellen.

Extra hatékony kettő az egyben permetszer kombináció!

Próbálja ki a Floraservis Mero Stefes és Karate Zeon 5 CS hatóanyagú, extra hatékony előpermetezőjét a gyümölcs- és díszfák telelő kártevők elleni kezeléséhez. Ez az egyik leghatékonyabb termék a fák előpermetezésében.

Lacné postreky - Predjarný postrek - použitie

A cikk szerzője

Mgr. Lenka Krčmáriková

Mgr. Lenka Krčmáriková

Záhradkárstvo je mojím koníčkom už niekoľko rokov. Často mávam dilemu vo výbere vhodného postreku proti škodcom v našej záhrade. S eshopom lacnepostreky.sk som začala spolupracovať v septembri 2019 ako obsahový manager. S mojím tímom hľadáme komplexné odpovede na vaše otázky. Nenašli ste, čo ste hľadali? Ozvite sa mi na poradna@lacnepostreky.sk a možno práve váš problém bude témou ďalšieho blogu.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is  

Ajánlott készítmények