+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Hírek » Hogyan lehet megszabadulni a borlegyektől, más néven ecetlegyektől?

29.10.2020

Hogyan lehet megszabadulni a borlegyektől, más néven ecetlegyektől?

A szőlőmolyok problémás előfordulása otthonaink belső tereiben fordul elő. A teraszokon, erkélyeken és a kertekben a természetes tápláléklánc részei a falánk rovarok, gyíkok, halak és madarak számára. Hogyan lehet felismerni és végleg kiirtani őket a lakásokból?

Octomilky na jablku

Hogyan lehet kiszúrni a borlegyeket (ecetlegyeket)?

Ezeket a kis repülő rovarokat hosszúkás barna testük és mélyvörös szemük jellemzi. Testhosszuk legfeljebb 3 mm. A borzos legyek nagyon gyorsan szaporodnak, a kifejlett nőstények túlérett, rothadó gyümölcsökbe, zöldségekbe és egyéb szerves élelmiszer- és komposztmaradványokba rakják petéiket. A petékből három napon belül lárvák kelnek ki. Körülbelül hét nap múlva már kifejlett fekete legyekként repülnek.

A tippünk
abban az esetben, ha jól ismeri a "kitörési helyet", e kis rovarok lárváinak kikelési helyét, használhatja a Dimilin TB2 rovarölő szert. 4 napig tartó hatásával megzavarja a vedlés folyamatát, a kutikula kialakulását a lárvák minden szakaszában.

Természetes kültéri környezetben csapdázza a bormolyokat aStopset sárga ragasztódeszkákfelakasztásával . Kisebb ágyásokhoz ajánljuk őket. A fák napos oldalára helyezze őket, amikor a gyümölcsök már kezdenek sárgulni. Otthoni környezetben csapdázza a bormolyokat cserépben sárga ragasztódeszkákkal, vagy akassza fel őket a növény felső harmadának magasságában.

Žltá lepová doska na mušky a hmyz

Mi okozza a minimális túlélési követelményeket?

  • Bármilyen nedves környezetben, optimális hőmérsékleten, akár 25 °C-ig (77 °F) is jól fejlődnek

  • Tavasszal és nyáron a legelterjedtebbek a beltérben, amíg a hőmérséklet 30 °C fölé nem emelkedik.

  • Fő táplálékuk az erjesztett gyümölcslevek, borok, gyümölcslevek, gyümölcsök, zöldségek, a tányérokon és a szemetesekben lévő maradékok . Aszokásos, ablakokon, szellőzőrendszereken és felszállókon keresztül történő fertőzésen kívül a betakarított terményeken keresztül is bejutnak - elég néhány petét a szerves anyagokra rakni, és a bormolyok háziasítottak - hasonló problémát már elemeztünk aHogyan szabaduljunk meg végleg a laposférgektől, molyoktól, csótányoktól, hangyáktól és más bosszantó rovaroktólcímű blogunkban .

Hogyan lehet kiirtani ezeket a kis fekete legyeket a beltérből?

Először is, hatékony megelőzéssel kell megakadályozni őket a megfelelő körülmények között - az alap a konyha, a tárolóhelyek és a szemét felhalmozódásának helyei higiéniája. Kombinálja a közönséges tisztítószerek erejét ecet, szódabikarbóna és forró vízoldatainak összekeverésével .

Használat után öblítse ki és szárítsa meg a tisztítószereket, és rendszeresen cserélje ki őket. Használjon Enviline-t azeldugult lefolyókon és szifonokon, hogy megakadályozza a dugulást és a szagok terjedését a csövekből. Tárolja az étel- és italmaradékokat hűvös, száraz környezetben. A meg nem evett étel- és italmaradékokat dobja komposztáló edénybe, vagy helyezze a kültéri szemetesekbe a biohulladék közé. Figyelje a mosogatógépek, hűtőszekrények és kamrák beltéri környezetének állapotát és higiéniáját.

A tippünk
a hagyományos légycsapók helyettmodern esztétikus formákat használunk arepülő rovarok vonzására. Különböző színes nyomatokkal elősegítik a kellemes otthoni hangulatot. A Careo pálcikák rovarölőszerként, trágyaként és dekorációs termékként a szobanövényeken sokoldalú hatást hoznak. A "kényelmes" illatkeverékek (eukaliptusz, szegfűszeg, bazsalikom, levendula) fokozatos hatású, minden célra használható légyspray-k hozzáadása után szintén hasznosnak bizonyulnak minden otthonban. "Kényelmes" csak az ember számára, a legyekre taszító hatásúak.

Fľaštička plná octomiliek

hatékony öregasszonyok tanácsai a bormolyok eltávolítására a lakásból

  • rendszeres porszívózás, a padló, a konyha és egyéb tárolóhelyek száraz és nedves tisztításának kombinációja

  • húsevő dísznövényeket (úgynevezett légycsapdákat) termesztenek.

  • kombinálja a kémiai védekezést otthoni csapdákkal a bormolyok ellen. Elég egy mélyebb tál finom édes csalival - a szökést ecetbe, tejbe mártással és fekete bors hozzáadásával akadályozza meg. Kezelje a kellemetlen rovarok csapdázására szolgáló csalikat vagy eszközöket kiegészítő, másodlagos eszközként - az egészséges és tiszta otthoni környezet a legfontosabb.

Pasca na vínne mušky

Pasca na vínne mušky

Pasca na vínne mušky

Pasca na vínne mušky

Pasca na vínne mušky

A cikk szerzője

Mgr. Lenka Krčmáriková

Mgr. Lenka Krčmáriková

Záhradkárstvo je mojím koníčkom už niekoľko rokov. Často mávam dilemu vo výbere vhodného postreku proti škodcom v našej záhrade. S eshopom lacnepostreky.sk som začala spolupracovať v septembri 2019 ako obsahový manager. S mojím tímom hľadáme komplexné odpovede na vaše otázky. Nenašli ste, čo ste hľadali? Ozvite sa mi na poradna@lacnepostreky.sk a možno práve váš problém bude témou ďalšieho blogu.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is  

Ajánlott készítmények