+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Komposzt

A komposzt egy szerves trágya, amelyet talajjavító szerként összetesznek és újrahasznosítanak. Ha Ön biokertész szeretne lenni, a komposztálás nem mehet el Ön mellett. A komposzt tápanyagokban gazdag. Talajjavítóként működik, a talaj revitalizálását szolgálja. Az ökoszisztémának szüksége van a komposztra az erózió (földcsuszamlás) elleni védelemhez, a talaj és a víz rekultivációhoz.

Hogyan készítsünk komposztot?

Akomposztot nedves szerves anyagok, például levelek vagy szerves élelmiszerhulladék felhalmozásával állítjuk elő. A komposztnak időt kell hagynunk, hogy az anyag humuszosodjon. Ez általában több hetet vagy hónapot vesz igénybe, a szerves anyagtól függően. A folyamat felgyorsítása érdekében javasoljuk a komposztgyorsítókhasználatát .

Tegye többszörösen hatékonyabbá a komposztálást nitrogénes mész hozzáadásával. Olvassa el, milyen fontos a nitrogénes mész a kertjében. Találjon választ minden kérdésre, ami a nitrogénes mész kertjében való alkalmazásával kapcsolatban felmerülhet.

Mi a modern komposzt?

Amodern komposztálás egy összetett, ellenőrzött folyamat, amelynek során mérik anitrogén-, levegő-, víz- és szénszintet. Magát a bomlási folyamatot a felaprított növényi anyag segíti. Rendszeresen keverik, hogy elegendő levegő jusson be és egyenletesen eloszoljon az összes anyag. Ezt a keveréket gombák és férgek bontják tovább, ezért gyakran földigilisztákat és más férgeket is bejuttatnak. Az aerob baktériumok a bejuttatott anyagokat hővé, szén-dioxiddá és ammóniává alakítják. Ez utóbbi fokozatosan nitritekké és nitrátokká alakul, amelyek nagyon hasznosak a növények számára. Ezért a komposzt a világ egyik legszélesebb körben használt és legrégebbi műtrágyája.