0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Ribizlirozsda az egresbogyón

Betegségek és kártevők katalógusa » Egres » Ribizlirozsda az egresbogyón
Ribizlirozsda az egresbogyónRibizlirozsda az egresbogyón
Ribizlirozsda az egresbogyón

A betegség jellemzői

A ribizlirozsda kórokozója a Cronartium ribicola gomba. Kétgazda rozsda. A ribizlirozsda a sima fenyőn (Pinus strobus) telel át, amelyről a spórák tavasszal átkerülnek a ribizli leveleire, ahol nedves állapotban kicsíráznak. A ribizli levelek alsó részén úgynevezett nyári spórák lerakódása jelenik meg, majd nyár végén a téli spórák fonalszerű lerakódása, amelyek csak a ribizli leveleit képesek fertőzni. A ribizlirozsda a fekete ribizlit károsítja leginkább. Erős fertőzés esetén barnulás, hervadás és idő előtti levélhullás következik be. A kép szerzője (Jari Poutanen, www.flickr.com)

Védelmi lehetőségek

A feketeribizlit kéthetes időközönként permetezze, különösen nedves időjárás esetén, vagy megelőző jelleggel (először virágzás után), vagy legkésőbb a betegség első jeleinek észlelésekor. A Baycor csak a gyümölcs betakarítása után használható.

Doporučené přípravky

Skladom podľa variantu
*****
Agrovital
1 530 Ft
 db 
+
-
Nedvesítőszer - a mező- és erdőgazdaságban használt növényvédő szereket tartalmazó permetszerek adalékanyaga.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.