0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Krytonos makaróni

Krytonos makaróniKrytonos makaróni
Krytonos makaróniKrytonos makaróni

A kártevő jellemzői

A mákmoly (Ceutorhynchus macula-alba) a jól ismert mákmoly kártételének kórokozója. A mákmoly a lárvák családjába tartozik, jellegzetes hosszúkás elülső fejrészével. A talajban telel át kifejlett bogár stádiumban, amely röviddel a virágzás előtt keresi fel a mákos növényeket. A nőstények a fiatal mákos növényekbe rakják le petéiket. A kikelt lárvák mind a mákos növény magjaival, mind a mákos növények rekeszeivel táplálkoznak. A lárvák fehéresek, lábatlanok, fejük barnás. A kifejlett lárvák elhagyják a mákos növényeket, a talajba kúsznak és bebábozódnak. A kártevőnek évente csak egy nemzedéke van.

Vezérlési lehetőségek

A veszélyeztetett mákállományok permetezése a virágzás előtt, a horogérés szakaszában. A permetléhez nedvesítőszert (Citowett - 0,01 %) kell hozzáadni.

Doporučené přípravky

Skladom u dodávateľa
*****
Ragasztólemezek sárga biotomális
1 855 Ft
 db 
+
-
Biológiai védelem üvegházak és melegházak számára molyok, levéltetvek, gyászos takácsatkák és levélaknázómolyok ellen, kertek számára pedig szökőmolyok, fehérlegyek, levéltetvek,

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.