0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

A sárgabarack virágainak és hajtásainak egyszikű elhalása

Betegségek és kártevők katalógusa » Sárgabarack » A sárgabarack virágainak és hajtásainak egyszikű elhalása
A sárgabarack virágainak és hajtásainak egyszikű elhalásaA sárgabarack virágainak és hajtásainak egyszikű elhalása
A sárgabarack virágainak és hajtásainak egyszikű elhalása

A betegség jellemzői

A kajszibarack monilia rothadását a Monilia laxa gomba okozza, amely a csonthéjas rothadás kórokozója is. A fertőzés akkor következik be, ha a virágzás ideje alatt tartósan csapadékos és hűvös időjárás uralkodik. A betegség leginkább a cseresznyén és a kajszibarackon fordul elő, de az utóbbi években őszibarackon és szilván is megfigyelték. A felsorolt gyümölcsfajokon belül a fajták fogékonysága jelentősen eltér, így gyakran előfordul, hogy az egymás mellé ültetett különböző fajták eltérő mértékben fertőzöttek. A gomba a gyümölcsök úgynevezett monilia múmiáiban telel át, amelyek tavasszal nagy mennyiségű spórát bocsátanak ki.

Védelmi lehetőségek

A fent említett csonthéjas gyümölcsfák fogékony fajtáinál két kezelés a virágzás kezdetén és végén. A permetezés különösen fontos hideg és csapadékos időben. A kémiai védekezés mellett folyamatosan el kell távolítani az elszáradt gallyakat, és legkésőbb a csonthéjas gyümölcsfák tavaszi metszésekor az elszáradt egyszikű gyümölcsmúmiákat és az egészséges gallyak darabjait le kell vágni a fákról és el kell égetni.

Doporučené přípravky

Skladom u dodávateľa
Agro Moniliosis STOP
1 900 Ft
 db 
+
-
Szisztémás hatású gombaölő szer a kajszibarack és a cseresznye moniliosis elleni védekezésre.
Na objednávku
*****
Horizon 250 ew
111 015 Ft
 db 
+
-
Permetezett gombaölő készítmény vizes emulzió formájában a repce gombabetegségek elleni, a csonthéjasok moniliosis elleni és a szőlő lisztharmat elleni védelmére.
Na objednávku
*****
Luna tapasztalat
45 765 Ft
 db 
+
-
Kétkomponensű készítmény folyékony diszpergálható koncentrátum formájában, amely szőlő, magvak és csonthéjasok komplex gombaölő szeres védelmére szolgál.
Skladom u dodávateľa
*****
Gyors magnicur
2 205 Ft
 db 
+
-
Permetező gombaölő készítmény szuszpenziós koncentrátum formájában a szőlő és a szamóca botritisz elleni, valamint a cseresznye moniliosis elleni védelmére.
Skladom podľa variantu
*****
Signum
865 Ft
 db 
+
-
Kiváló készítmény a gyümölcsök és zöldségek gombabetegségei ellen, rendkívül hatékony univerzális gombaölő szer a csonthéjasok számára.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.