0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Különböző pillangók hernyói

Betegségek és kártevők katalógusa » Gyümölcsfák » Különböző pillangók hernyói
Különböző pillangók hernyóiKülönböző pillangók hernyói

A kártevő jellemzői

Aranysakál (Euproctis chrysorrhoea)
számos gyümölcsfán, különösen az út menti gyümölcsösökben, holokórót okoz. A kártevőnek évente egy nemzedéke van. A kártevő ellen elsősorban mechanikai úton, a hernyók téli fészkeinek levágásával és elégetésével lehet védekezni, mielőtt a gyümölcsfák rügyezni kezdenének.

Lymantria dispar (Lymantria dispar)
akülönböző gyümölcsfák rendszertelen kártevője, mivel 3-4 év alatt elszaporodik, de aztán gyakran 10-20 évre eltűnik. A hernyók nagyon falánkak, gyakran okoznak lerakódást a fertőzött fákon. Tojásos stádiumban telel át.

Az amerikai selyemhernyó (Hyphantria cunea)
csak Szlovákia legmelegebb területein fordul elő, és évente két nemzedéke van. A bábállapotban telel át. Az első nemzedék májusban, a második július végén és augusztusban rajzik, de az utóbbi nagyobb számban, ezért még nagyobb kárt okozhat. A fertőzött fákon gyakran okoz holokausztot.

A fénykép szerzője (Chris Cooper, www.flickr.com)

Doporučené přípravky

Skladom podľa variantu
*****
- 13 %
Karate zeon 5 en
780 Ft
 db 
+
-
Szóró rovarölő szer progresszív formulában - mikrokapszulázott (CS), amelyet a mezőgazdasági kultúrák emlős és maró kártevők elleni védelmére terveztek.
Skladom u dodávateľa
*****
Vaztak Pro
157 015 Ft
 db 
+
-
Mikroemulzió (ME) alapú, fénystabil szintetikus piretroidon alapuló permetezett rovarölő készítmény a káros rovarok elleni védekezésre szántóföldi és speciális kultúrák széles kör

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.