0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Goldfinch

GoldfinchGoldfinch

A kártevő jellemzői

A nőstény nem sokban különbözik a hímetől. Mindkettő fehér, de a hímnek sötétebb az elülső szárnyszéle, és a fején hosszabb, fésűszerű csápokkal rendelkezik. A tojások sárgák, a lárvák hátán két piros csík található. Ezenkívül a testükön szemölcsök is vannak, és sárgásbarna szőrökkel borítottak. Az aranyvessző a gyümölcsfákat károsító, nem specialista kártevő. Elsősorban a körte- és almafákat, de a csonthéjasokat is megtámadja. Különösen azokban az években okoz komoly kárt, amikor száraz és különösen meleg nyarak vannak száraz telekkel.

Védelmi lehetőségek

A szakemberek azt javasolják, hogy a fészkeket még a tél közeledtével távolítsuk el a fákról. A fészkeket a levelek lehullása után lehet a legjobban észrevenni. Ha azonban egy fiatal fán nagyobb számú fészket észlelünk, akkor azt a tavasz végén holofertilizáció veszélye fenyegeti. Tavasszal használjunk permetszert az őszi karvalybogár ellen. Fontos a környező fákat is szemmel tartani, mivel a kártevő polifág kártevő, és képes vándorolni.

Doporučené přípravky

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.