0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Répa zöldek

Répa zöldekRépa zöldek
Répa zöldek

A kártevő jellemzői

A repcebogár (Meligethes aeneus) generatív szerveken történő diagnosztizálásával a károsodás tüneteit a tűz által károsított (még nem virágzó, de még nem zöldülő) virágrügyek formájában azonosíthatjuk, illetve néhány már elszáradt rügyet is megfigyelhetünk. Ezeket a tüneteket a repcebogár imágója, a bogár okozza.

A kárt elsősorban a bogár imágója okozza, és akkor nagy a kár, ha hideg az időjárás, vagy a meleg és hideg váltakozik, mert a repce virágzási ideje meghosszabbodik. Egy bogár naponta akár 7 virágbimbót is elpusztíthat. Azokban az esetekben, amikor a repce szép, napos időben nagyon gyorsan virágzik, a kár viszonylag kicsi, ellenkező esetben, amikor az időjárás (felhők alatt, hidegebb időben) vagy a rosszul kezelt agrotechnika meghosszabbítja a repce virágzását, a kialakulatlan magok vesztesége nagy. Általánosságban is elmondható, hogy a bogár által okozott kár mindig nagyobb a tápanyag- és vízhiányos növényeken, valamint a kriptospórás táplálkozás által károsított növényeken

Blyskáčik repkový meria 2 - 2,5mm. Hlava je malá, široká a až po oči vtiahnutá pod štít. Telo zo spodnej strany je lesklé, čierno-zelené až čierne a vrchná strana tela je kovovo lesklá, krovky sú husto bodkované, modré. Tykadlá sú čierne s hnedočerveným 2. článkom a trojčlánkovanou kompaktnou paličkou. Nohy sú smolovo-hnedé alebo hnedé. Vajíčka sú sklovito priesvitné, neskoršie mliekovo-biele, valcovité a na póloch zaoblené. Larva je oligopódna dorastajúca do dĺžky asi 4 mm a je mliečnobiela s čiernymi škvrnami, ktoré sa nachádzajú po oboch stranách jednotlivých článkov a sú okrúhle. Larva má telo zakončené dvoma tmavými, tupými špičkami. Kukla je žltobiela, voľná a meria asi 4 mm. Autor fotky(N-Hessen, Mick E. Talbot, www.flickr.com)

Doporučené přípravky

Skladom podľa variantu
*****
Új
Maverick 2 f
1 080 Ft
 db 
+
-
Kontakt rovarölő szer olaj-víz emulzió formájában a szívó és maró kártevők elleni védekezésre komlóban, szántóföldi növényekben, zöldségekben, szőlőben és gyümölcsösökben.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.