0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

A szőlő fehér rothadása

Betegségek és kártevők katalógusa » Vinic » A szőlő fehér rothadása
A szőlő fehér rothadásaA szőlő fehér rothadása

A betegség jellemzői

A szőlő fertőződhet, különösen az érés kezdetétől. A fehér fajták fertőzött bogyói tejes vagy világosbarna színűvé válnak, rothadnak és általában gyorsan elszáradnak. A fertőzött szőlőre jellemző az ecetes szag, amelyet az ecetes baktériumok és élesztők túlszaporodása és tevékenysége okoz. A fertőzés elsősorban meleg (optimális 25-30 °C) és párás időben fordul elő. Nagyobb mértékű fertőzésre különösen akkor lehet számítani, ha a bogyók tömegesen sérülnek, majd meleg és párás időjárás (jégverés, a borítóféreg nagymértékű előfordulása) következik be.

Kémiai védelem

Kockázatos körülmények között (megfelelő időjárás, szőlőkárosodás) a fokozottan fogékony fajták veszélyeztetett állományait a lágyulás kezdetén, esetleg később, vagy a tömeges károsodást követően (a jégesőt követő 24 órán belül) kell kezelni. Ezek az időpontok lényegében megegyeznek a szürkerothadás elleni kezelés időpontjával.

Doporučené přípravky

Skladom u dodávateľa
*****
Cassiopee 79 wg
75 410 Ft
 db 
+
-
Szórható, vízben oldódó granulátum formájú gombaölő készítmény a szőlő gombabetegségek elleni védelmére.
Na objednávku
*****
Luna tapasztalat
45 765 Ft
 db 
+
-
Kétkomponensű készítmény folyékony diszpergálható koncentrátum formájában, amely szőlő, magvak és csonthéjasok komplex gombaölő szeres védelmére szolgál.
Skladom u dodávateľa
*****
Melody combi wg
105 975 Ft
 db 
+
-
Kétkomponensű gombaölő szer a szőlő peronoszpóra, szürkerothadás, fehérrothadás, vöröspenész és fekete foltosság elleni védelmére.
Skladom u dodávateľa
*****
Quadris max
223 165 Ft
 db 
+
-
Széles spektrumú gombaölő szer a szőlő peronoszpóra, szőlő lisztharmat, fehérrothadás és szürkerothadás elleni védelemre, másodlagos hatású a szőlő fekete foltosság és a szőlő

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.