0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Az időjárás által a szőlőnek okozott károk

Betegségek és kártevők katalógusa » Vinic » Az időjárás által a szőlőnek okozott károk
Az időjárás által a szőlőnek okozott károkAz időjárás által a szőlőnek okozott károk
Az időjárás által a szőlőnek okozott károkAz időjárás által a szőlőnek okozott károkAz időjárás által a szőlőnek okozott károk

Glacier

A nyári hónapokban a jégeső óriási károkat okozhat a szőlőben. A levelek és a levelek sérülése mellett a fürtök (1. ábra) és az egyes bogyók is súlyosan károsodnak, és fehérrothadás vagy botritisz (szürkepenész) támadhatja meg őket. Ezért a sérült szőlőtőkéket a jégeső utáni kiszáradás után azonnal (legkésőbb 12-18 órán belül) megfelelő gombaölő szerrel (Folpan) ajánlott kezelni.

Napégés

Általában akkor jelentkezik, amikor egy hosszabb hideg időszak után hirtelen felmelegszik az időjárás, és a napfény intenzitása jelentősen megnő. Mindig a növények közvetlen napfénynek kitett részein jelentkezik. A bogyókon barnáslila foltok, később horpadások jelennek meg (2. ábra). Gyakran a fürtök eltávolításakor szabadon maradt fürtök sérülnek. Erős szél esetén a tőkék leveleinek alsó oldala néha a nap felé fordul, ilyenkor csokoládébarna, összefüggő bevonat jelenik meg (3. ábra).

Téli fagyok

A szőlő téli fagykárosodásának mértéke függ a növények állapotától, az egyes fajták érzékenységétől, az előző vegetációs időszak termésmennyiségétől és a fa érettségétől. A szőlő rügyei a legérzékenyebbek a téli fagyokra (4. ábra). A több napig tartó fagyok mínusz 18 °C alatt károsítják őket. Ennél alacsonyabb hőmérsékleten a szőlő fája is károsodik.

Doporučené přípravky

Skladom u dodávateľa
*****
Folpan 80 wdg
9 990 Ft
 db 
+
-
Gombaölő szer almafák, burgonya és szőlő gombabetegségek elleni védelmére.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.