+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Az alma húsának barnulása

Betegségek és kártevők katalógusa » Almafa » Az alma húsának barnulása
Az alma húsának barnulásaAz alma húsának barnulása

A betegség jellemzői

Az almahús barnulása fiziológiai betegség, és gyakrabban fordul elő, ha a meleg és száraz nyár után szeptemberben nagy mennyiségű csapadék esik. A megnövekedett vízfelvétel miatt a gyümölcs gyorsan megduzzad, de a gyümölcshús vékonyabb, ezért idő előtt érik, és a gyümölcshús megbarnul. A betakarításkor és a korai tároláskor uralkodó magas hőmérséklet szintén elősegíti a betegség kialakulását. Az Ontario és a Jonathan fajtákat érinti leginkább a gyümölcshús barnulása.

Védelmi lehetőségek

A növények rendszeres öntözése a száraz időszakban, korai betakarítás és az alma alacsony hőmérsékleten történő tárolása. Mivel a nagy gyümölcsöket jobban érinti a gyümölcshús barnulása, ezért azokat lehetőleg el kell fogyasztani vagy fel kell dolgozni.

Ajánlott készítmények

Sütiket használunk

Webáruházunk sütiket használ, amelyek elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezen kívül anonim elemzési célokra is használunk sütiket, hogy jobban megértsük az Ön preferenciáit és javítsuk szolgáltatásainkat. Ha nem ért egyet ezeknek a sütiknek a használatával, akkor elutasíthatja azokat. Az Ön döntése nem befolyásolja a webáruház alapvető működését.

Részletek megtekintése