0915 / 420 295 0915 / 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Hírek » Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb fóliát a fóliatálcához?

04.05.2021

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb fóliát a fóliatálcához?

Megfelelő helyet keres a zöldségtermesztéshez? Egy üvegházban mindenképpen kedvező termesztési feltételeket teremthet. Meleg, de párás klímája van, ami a legtöbb zöldségnek (paradicsom, paradicsom, de a dinnye is) jót tesz. Az üvegházak megfizethetőek, könnyen összeszerelhetőek, és a fix üvegházzal szemben bármikor áthelyezhetőek. De milyen szempontok alapján választja ki a legmegfelelőbb üvegházi fóliát?

Azüvegházi kertészkedéssel egyidejűleg gondoljon arra, hogyan küzdhet a kártevők ellenezekben a helyiségekben.

Általános tanácsok az üvegház kiválasztásához

Hely a kertben

Výsadba v priestrannom fóliovníku papriky, rajčín, uhoriek a inej zeleniny

Gondosan mérje fel annak a területnek a méreteit, ahová az üvegházat tervezi elhelyezni. Ennek megfelelőenválassza ki az üvegház legmegfelelőbb méreteit - ez elengedhetetlen a kerti munka közbeni kényelem és a növények fejlődése szempontjából (a hossz és szélesség mellett gondosan tervezze meg az üvegház magasságát is).

Hogyan lehet a legtöbbet kihozni a polytunnelben lévő ültetési helyből? Olvassa el blogunkat arról, hogy mit mivel termesszen.

A fóliaágy az egyik hatékony módja annak, hogy megvédje zöldségeit az erős napsugárzás okozta károsodástól. További információért lásd a zöldség napégésről szóló szöveget.

Figyelem
a növénytárolót úgy kell elhelyezni, hogy a (hosszabbik) oldala déli fekvésű legyen, és az északi oldalon legyen bejárat (a szellőzés érdekében). A zöldségültetésre szolgáló növénytárolók szabványos méretei 2 x 3 m vagy 2,3 x 4 m-esek.

Üvegház építése

Aszerkezet a teherhordó rész, ezért fektessen be jobb minőségű anyagokba. Ezek nem csak egy szezonon át szolgálják majd Önt.

Nem engedheti meg magának az acélszerkezetet? Mi prémium minőségű, kb. 24 mm vastagságú fóliacsöveket ajánlunk (a teljes szerkezet standard méretekben már 130 eurótól kapható). Ezek jobban ellenállnak a jelentős időjárási változásoknak, mint az alumínium, horganyzott vagy műanyag fóliacsövek.

Milyen funkcionális tulajdonságai vannak a fólialap anyagának?

Náhľad do fóliovníka pomocou širších vchodových dverí

Akonstrukcióhoz hasonlóan a fólia anyagának árais jól jelzi a fólia minőségét és tartósságát (kb. 4 x 6 m agrofólia 20 eurótól. A fólia élettartamát 2 évre vagy annál hosszabbra becsülik).

  • UV-stabilizált fólia - legalább 0,12 mm vastagsággal tökéletes védelmet nyújt a növényi perzselés ellen.

  • Szellőzőfólia szelvényekkel (ablakokkal) - a friss levegő a növényi élet egyik alapfeltétele. Segít megelőzni a penészesedést és a jelentős túlmelegedést. Ezért a szellőzőablakok (kb. 3 a hosszabb oldalakon) a modern fóliaházak kedvelt jellemzői.

  • Párásodásgátló fólia - a harmat vagy a páralecsapódott részecskék növényre történő ráfolyása ellen.

A tippünk
azintenzív UV-sugárzás ellen ajánlott kiegészítések a redőnyök (tépőzárral vagy zsinórral rögzítve) és a 45 %-os növényárnyékoló hatásúrayon kötött anyagból készült ablakos kerti paraván. Ezek a kívánt méretre vághatók. Ez a háló a rothadásnak és a korróziónak is ellenáll.


tudod, hogy...
a jó fóliaanyagnak a polytunnelben abszolút egyensúlyt kell teremtenie az UV-stabilitás, a vastagság és az átlátszóság között? A legjobb, ha átlátszó f óliátválasztunk , hogy a napfény kellőképpen be tudjon hatolni, és a fotoszintézis megfelelően tudjon zajlani.

Azüvegház fóliájának kiválasztásakor meg kell győződnie arról, hogy az üvegház tervezésekor és összeszerelésekor figyelembe vették a fólia súlyát, amely teljes súlyával az üvegház keretét terheli.

Milyen típusú fóliákat használnak leggyakrabban?

Formázott fólia

Általában ez egy speciális LDP-fólia laminált csíkjaiból készült sík szövet. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy megerősített rácsot tartalmaz. Ez teszi a laminált polytunnel fóliát erősebbé és tartósabbá. Elegendő fényt enged át, de UV-szűrőjével védi a növényeket.

  • Afólia felületi tömege legfeljebb 95 g/m2

Úprava a rezanie fóliovníka

Agrofilm

Aleggyakoribb fóliatípus az évelő zöldségtermesztéshez. Kb. 2 év elteltével cserefóliát kell vásárolni. Annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig ne kelljen cserélni, UV-stabilizált agrofóliát ajánlunk (becsült élettartam kb. 4 év).

Alkalmas polytunnelek, polytunnelek takarására és parcellákba való ültetésre.

  • Fólia vastagsága - 0,12 mm és 0,17 mm között

  • Afólia alapszélessége - 6 m-től

Megerősített ráccsal ellátott üvegházi fólia

Azüvegházfólia hosszú élettartamú, ellenáll a szélnek, az erős esőnek és alkalmas az UV-sugarak ellen, feltéve , hogy megerősítő ráccsal (kb. 6 x 8 mm) van alátámasztva.

Nagyra fogja értékelni megerősített széleit a jobb rögzítés és a szakadás elleni védelem érdekében (jégeső esetén). Üvegházak, üvegházak, üvegházak és polytunnelek fedésére használják.

  • Afólia alapszélessége - 1,5 m

  • Afólia területi súlya 260 g/m2

Védje növényeit

Afóliák és szövetek igazán sokféleképpen alkalmazhatók a kertészek számára. Megakadályozzák a gyomok növekedését, megvédik a növényeket az időjárás ingadozásaitól, a vakondoktól és a madaraktól, vagy "otthont" biztosítanak a növényeknek a kialakított polytunnelekben. Csak ki kell választani a rendelkezésre álló helynek és a benne ültetendő növények irányultságának leginkább megfelelőt.

Autor článku

Mgr. Lenka Krčmáriková

Mgr. Lenka Krčmáriková

Záhradkárstvo je mojím koníčkom už niekoľko rokov. Často mávam dilemu vo výbere vhodného postreku proti škodcom v našej záhrade. S eshopom lacnepostreky.sk som začala spolupracovať v septembri 2019 ako obsahový manager. S mojím tímom hľadáme komplexné odpovede na vaše otázky. Nenašli ste, čo ste hľadali? Ozvite sa mi na poradna@lacnepostreky.sk a možno práve váš problém bude témou ďalšieho blogu.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is  

Ajánlott készítmények

Skladom podľa variantu
*****
Fólia - agro uv stabilizált ponyva
8 430 Ft
 ks 
+
-
Az Agrofilm alkalmas a polytunnelek és polytunnelek lefedésére. Stabilizált az ultraibolya sugárzás ellen, és 2 vagy több évig kell kitartania.
Skladom podľa variantu
*****
Fedőlap kék 70g/m2
1 115 Ft
 ks 
+
-
Fedőlap univerzális használatra. Szín - kék.
Na objednávku
Pvc ponyva borítás szürke 670 g/m2
24 300 Ft
 ks 
+
-
PVC borítás univerzális használatra. Szín - szürke.
Na objednávku
*****
Pvc ponyva borítás szürke 900 g/m2
27 985 Ft
 ks 
+
-
PVC borítás univerzális használatra. Szín - szürke.
Skladom podľa variantu
*****
Kerti paraván hálóval 45%
9 305 Ft
 ks 
+
-
Kerti paraván hálós raglan kötéssel növények árnyékolására, pihenősarkok, üvegházak árnyékolására. 45%-os árnyékolási százalék.
Skladom podľa variantu
Kerti paraván hálóval 65%
25 430 Ft
 ks 
+
-
Kerti paraván hálós raglan kötéssel növények árnyékolására, pihenősarkok, üvegházak árnyékolására. 65%-os árnyékolási százalék.
Na objednávku
Kerti paraván hálóval 90%
28 730 Ft
 ks 
+
-
Kerti paraván hálós raglan kötött hálóval növények árnyékolására, pihenősarkok, üvegházak árnyékolására. 90%-os árnyékolási arány.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.