0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Gombaölő szer

Pleseň na rastline

Ezek a gombaölő szerek egy sajátos csoportját alkot ják, mivel képesekbehatolni a növény belsejébe, a föld feletti és egyéb, permetezéssel közvetlenül nem kezelt részekbe.Ezek a készítmények a gyakorlatban kezeletlen részeken is védelmet nyújtanak a fertőzés vagy penész ellen, de hatásuk még mindig korlátozott - elsősorban megelőző védelmet nyújtanak - megakadályozzák a gombák kialakulásának kezdeti szakaszát, de gyógyító funkciójuk is van, hogy lelassítsák a mikroszkopikus komponensek fejlődését, és teljesen megszüntessék azokat.

Sok azonban annyira ellenálló , hogy már az első (már megfigyelhető)stádiumban is képes megállítani a kialakuló betegséget . Ez egy eradikatív funkció. A készítményeket pontosan az utasítás szerint kell alkalmazni, árokvíz hatása nélkül.

Mély gombaölő szer

amélygombaölő szer ek hatóanyagai nemcsak felületesen, hanem a már 1-2 napja fertőzött területeken is hatnak. A készítményeket csak az ajánlott mennyiségben és olyan mértékben használja, hogy a kertben lévő egyéb növényzetet ne károsítsa. Leggyakrabban a szőlő lisztharmata, botritisz és peronoszpóra ellen használják. Más növényeket (pl. szamóca) is védenek a szürkepenész kialakulása és a rothadás ellen.

Helyi szisztémás gombaölő szer

széles spektrumú gombaölő szerek, amelyek behatolnak a növényi gyomnövényekbe, de nem terjednek el a növény kezeletlen részein. A fent említett betegségek kialakulásának idején, a szárba szökkenés és az első virágzás között kezelendő. Főként gabonafélék, mint a búza, árpa, rozs és dísznövények védelmére használják.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.