0915 / 420 295 0915 / 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Alapvető megtermékenyítés

Hlina v rukáchA teljes (alap) műtrágya a növények növekedésének és táplálkozásának három legfontosabb építőelemének, a nitrogénnek (N), a foszfornak (F) és a káliumnak (K) akombinációja . A teljes (alap) műtrágya NPK elnevezés a latin nevük kezdőbetűin alapul.Ezen összetevőkről és sok másról átfogó áttekintést talál a műtrágyáknál.

AzNPK-műtrágyákat ezért leggyakrabban a vegetációs időszak elején, azaz a növények kiültetése előtthasználják a talaj trágyázására . Ez azonban a növényfajtól is függ, mivel sok növény igényes ezen összetevők fogyasztására, és a vegetációs időszak alatt is trágyázni kell.

AzNPK-összetevők előre egyeztetett aránya különösen fontos a tavaszi és az őszi trágyázásnál. Az NPK-termékek olyan bőségesek, de előnyük a könnyű kijuttathatóságuk és a talajba való azonnali beépülésük.

NPK hnojivoUniverzális NPK - Az egész kertben való univerzális használathoz fontos a N 11%: P 7%: K 7% arány. Ideális esetben ezt a műtrágyát vetés, ültetés előtt kell a talajba dolgozni. Nagyon hatékonyak szemcsés formában, egyszerűen a felszínre szórva, de az egész folyamatot száraz körülmények között végezzük, hogy elkerüljük a hatóanyagok kimosódását. A talajba dolgozás után öntözést végzünk.

Enyhén savas vagy semleges talajokonkiváló hatékonysággal rendelkeznek . Gyümölcsök, zöldségek, szántóföldi és dísznövények, valamint szőlő esetében alkalmazhatóak. Nem alkalmasak azonban (granulált formában) a klórra érzékeny növények, például a gyümölcsösök és virágok esetében.

NPK guanóval - A három alapelem hatása és aránya hasonló, mint az általános NPK-é. Több guanót (tengeri madarak ürülékét) tartalmaz. Alkalmas a talajba való tavaszi vagy őszi bedolgozásra, sőt a művelési szegélyekben is használják. Közös kémiai összetétele - N 5%, P 2%, K 8%.

Őszi NPK guanóval - Ezek a készítmények minden növényfaj számára megfelelnek a szerves tápanyagellátásnak. Trágyázásra és a humuszkomponens javítására használják. Bár a nevének ellentmond, de kora tavaszi trágyázásra is használható. Leginkább a fák és cserjék őszi csemeték tápanyagellátására használják.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.