Saláta PROFI mezei saláta 0,5g /teljesen tisztított/
A speciális vetőmag-kezelés megtöri mind a termikus, mind a fotodormanciát, és lehetővé teszi, hogy a vetőmag magas hőmérsékleten, világos vagy sötét körülmények között is csírázzon. Ez lényegében egyfajta "előcsíráztatás" a salátamagvak számára. A salátamagvak csírázásához optimális hőmérséklet 15oC. Az utóbbi időben nemcsak a nyári, hanem a tavaszi hónapokban is megnövekedett rendkívül magas hőmérséklet miatt egyre gyakrabban tapasztaljuk a salátamagvak rosszabb csírázását. Olyan technológiával kezeltük a magokat, amelyet eddig inkább csak a déli országokban, például Dél-Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában használtak.
a címről 630 Ft | db |
Készleten változatonként
Saláta / Lactuca sativa L. var. capitata L.
Leírás:
MARŠÁLUS SM (kód 3845 ) - tepelne ošetrené osivo na klíčenie v extrémnych teplotách. Špeciálne ošetrenie osiva poruší tepelnú dormanciu aj fotodormanciu a umožní osivu klíčiť pri vysokých teplotách aj vo svetlých alebo tmavých podmienkach. V podstate sa jedná o akúsi „formu predklíčenia“ osiva šalátu. Optimálna teplota na klíčenie osiva šalátu je 15oC. Vzhľadom k v poslednej dobe častejšiemu výskytu extrémne vysokých teplôt nielen v letných, ale aj jarných mesiacoch sa môžeme čoraz viac stretávať s horšou vzchádzavosťou výsevov šalátov. Osivo sme upravili technológiou, ktorá sa doteraz bežnejšie používala len v južných krajinách ako je juh Talianska, Španielsko a Portugalsko.