+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Bakteriális skarlát a körtefűben

Betegségek és kártevők katalógusa » Körte » Bakteriális skarlát a körtefűben
Bakteriális skarlát a körtefűbenBakteriális skarlát a körtefűben
Bakteriális skarlát a körtefűbenBakteriális skarlát a körtefűbenBakteriális skarlát a körtefűben

A betegség jellemzői

A levelek néhány órán belül barnássá vagy feketévé válnak és begöndörödnek. A fertőzött virágok és levelek a fán maradnak. A levélkék vizesednek, később barnás-feketére színeződnek, elszáradnak és elszáradnak. A levélkék teteje megereszkedik és kampósan meghajlik. A fertőzött gyümölcsök vizesek, világosbarnától a feketéig terjedő színűek. A végén kiszáradnak és összezsugorodnak. A fán lógva maradnak. A fiatal, éretlen gyümölcsök fogékonyak a fertőzésre. Egyes almafajtáknál a fertőzés csak a gyümölcsfejlődés későbbi szakaszában válik nyilvánvalóvá. A törzsön található rücskös lerakódások (különböző méretű, beteg parafaszöveti területek) több deciméteres nagyságúak is lehetnek. Ha ezek az elváltozások az egész ágat vagy törzset körülölelik, az egész ág vagy fa elpusztul. Ha a fák koronájában a kiterjedt elhalást az ágakat körülvevő nekrózis okozza, a kiszáradt a levelek általában világosabb színűek és lehullanak, mint a perzselés által közvetlenül megfertőzött levelek. Az aktív elváltozások vizes megjelenésűek, a felületük fényes, sima, és nyálka jelenhet meg a felszínen. A szélek nem élesen elhatároltak, néha felemelkednek. Később, amikor a baktérium szaporodása és terjedése megáll, a fertőzött parafaháló összezsugorodik, beesik, az egészséges hálóval való határfelületen repedések jelennek meg. A körte, a birs és a galagonya esetében (bizonyos mértékig) jellemző, hogy a fertőzött ágak vörösesbarnák, míg a sziklakúszónál és más gazdafajoknál inkább világosbarnák.

Ajánlott készítmények

Sütiket használunk

Webáruházunk sütiket használ, amelyek elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezen kívül anonim elemzési célokra is használunk sütiket, hogy jobban megértsük az Ön preferenciáit és javítsuk szolgáltatásainkat. Ha nem ért egyet ezeknek a sütiknek a használatával, akkor elutasíthatja azokat. Az Ön döntése nem befolyásolja a webáruház alapvető működését.

Részletek megtekintése