0915 / 420 295 0915 / 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Cladosporium blight of tomato (paradicsom fekete foltosság)

Betegségek és kártevők katalógusa » Paradicsom » Cladosporium blight of tomato (paradicsom fekete foltosság)
Cladosporium blight of tomato (paradicsom fekete foltosság)Cladosporium blight of tomato (paradicsom fekete foltosság)
Cladosporium blight of tomato (paradicsom fekete foltosság)

A betegség jellemzői

Lombgomba, amely csökkenti az asszimilációs felületet. A betegség fokozatosan terjed, először az alsó leveleket támadja meg, és fokozatosan terjed felfelé. Kezdetben sárga foltok jelennek meg a levelek felső oldalán, amelyeknek az ellenkező oldalán egy bársonyra emlékeztető barna bevonat alakul ki. Ez a bevonat a gomba termőszerveinek csoportosulása, amelyen keresztül szaporodik. A betegség előrehaladtával a foltok sötétednek, amíg rozsdabarna vagy szürke nem lesz. A végső szakaszban a levelek elszáradnak.

Védelmi lehetőségek

Elővigyázatosságból válasszon elegendő szellőzést az üvegházban, hogy a víz ne kondenzálódjon a leveleken. Ha a múlt szezonban ezzel a kórokozóval fertőzött növényei voltak, a betakarítás utáni maradványokat ártalmatlanítsa. Ha a betegség nagyon súlyos, vegyszeres védekezést is alkalmaznak. Célszerű olyan termékeket választani, amelyek a burgonyafertőzés és az alternáriás foltosság ellen is hatnak. A szakértők ezt tanácsolják, mivel a három betegség esetében a termékek alkalmazási időpontja nagyjából azonos.

Ajánlott készítmények

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.