0915 / 420 295 0915 / 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Lucabogár

LucabogárLucabogár

A kártevő jellemzői

Ezt az észrevehetetlen kis bogarat általában erdei kártevőnek tekintik. A test hengeres, feketésbarna színű, fényes, halványsárga szőrökkel. Az antennák bunkó alakúak. 4-5,5 mm-esre nő. A pajzs elöl bütykös, hátul finoman pettyezett. A pöttyös sorok közötti távolságok simák. A fürtökön a lejtő lejtőjén mindkét oldalon négy fog található, a harmadik felülről a legnagyobb. A kifejlett lárva 4-5 mm hosszú, fehér, sárgásbarna fejjel. A báb fehér és kb. 4 mm-es. A tojások szintén fehérek, oválisak és fényesek. A kép szerzője (Udo Schmidt, www.flickr.com)

Konzerválási lehetőségek

A sérült vagy legyengült fa a hőmérséklet hatására szénhidrogén-terpéneket választ ki, amelyek a bogarak elsődleges vonzóerejét jelentik. Ezt használják ki a lycophorn bogár elleni védekezésben, amikor egészséges lucfenyőket vágnak ki, és azokat csapdaként használják. Egy másik típus a feromoncsapda. Manapság a lycophorn bogár nagyon gyakran túlszaporodik az erdei ökoszisztéma egyensúlyának megbontása miatt. A lycophorn bogárnak azonban fontos funkciója van az ökoszisztémában. Amíg nem szaporodik túl és nem kezd egészséges fákat támadni, biztosítja az erdő fiatalodását és jó egészségét, mert csak az öreg, gyenge és beteg fákat támadja meg.

Ajánlott készítmények

Skladom u dodávateľa
*****
Vaztak Pro
157 015 Ft
 ks 
+
-
Mikroemulzió (ME) alapú, fénystabil szintetikus piretroidon alapuló permetezett rovarölő készítmény a káros rovarok elleni védekezésre szántóföldi és speciális kultúrák széles kör

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.