0915 / 420 295 0915 / 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Akarinózis a szőlőben

Betegségek és kártevők katalógusa » Vinic » Akarinózis a szőlőben
Akarinózis a szőlőbenAkarinózis a szőlőben
Akarinózis a szőlőbenAkarinózis a szőlőben

A betegség jellemzői

A szőlő levélfodrosodását (akarinózis) a gyapjas atkák családjába tartozó, szabad szemmel nem látható, apró, Calepitrimerus vitis nevű atka okozza. A kártevő jelenlétét apró szúrások - a kártevő szívóhelyei - jelzik, amelyek könnyen észrevehetők, ha a leveleket fényben figyeljük. Az állományban a fertőzött cserjék azonban még feltűnőbbek, mivel az egészséges növényekhez képest erősen csonka hajtásokat és erősen göndör leveleket mutatnak (innen a kár elnevezése). Ha a fertőzés több egymást követő évben ismétlődik, a növények legyengülnek, télen könnyebben elfagynak, és akár el is pusztulhatnak.

Védelmi lehetőségek

A szőlő megelőző permetezése rügyfakadáskor kénkészítményekkel (Kumulus, Sulex, Sulikol, Thiovit) vagy röviddel rügyfakadás után a gyümölcsfák és a szőlő kelés előtti permetezésére szánt készítményekkel (kelés előtti permetezés).

Ajánlott készítmények

Skladom podľa variantu
*****
Cumulus wg
570 Ft
 ks 
+
-
Kontakt kénes gombaölő szer vízben oldódó granulátum formájában almafák és szőlőtőkék lisztharmata ellen.
Skladom podľa variantu
*****
Új
Ortus 5 sc
865 Ft
 ks 
+
-
Szelektív kontakt atkaölő szer szuszpenziós koncentrátum formájában, amelyet a gyümölcsfák atkák (Tetranychidae) elleni védelmére és a komló komló atka (Tetranychus urticae Koch) ellen
Skladom podľa variantu
*****
Sulka-k
1 690 Ft
 ks 
+
-
Folyékony koncentrátum vízzel történő hígításra gombabetegségek és állati kártevők ellen.
Skladom podľa variantu
*****
Thiovit sugár
605 Ft
 ks 
+
-
Gombaölő szer szántóföldi növények, szőlő, dísznövények és fák gombabetegségei ellen, a szőlőben az erinózis és az acarinózis, valamint a gyepben a lisztharmat ellen.

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.