0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PÁ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Szőlő atka

Szőlő atkaSzőlő atka

A kártevő jellemzői

Sárgásfehér vagy rózsaszínű atka, hengeres, kissé hátrafelé keskenyedő test, két pár lábbal. A nőstény 0,16 mm hosszú, a hím kisebb. A szőlő erinózisának kórokozója. A levélkék felső oldalán feltűnően domború, különböző méretű és alakú, zöld vagy vörös színű hólyagok. A hólyagok alján jellegzetes "filcszerű", fehéres, később bézs vagy barna színű trichomák (erineum) növekedése. Kivételesen a levélkék felső oldalán és a virágzaton is erineum képződik, vagy a levelek feltekerednek.

Életciklus

A nőstények főként a rügyek pikkelyei mögött telelnek át. Tavasszal elhagyják rejtekhelyüket és a fiatal leveleken szopnak. A levelek kifejlődése után szinte kizárólag a levelek alsó oldalán szopnak. A szopással halo és erineum kialakulását idézik elő. Ebben a halóban élnek és szaporodnak az atkák. Fokozatosan elhagyják az idősebb leveleken lévő halo-t és a magasabb levélszintekre költöznek.

Doporučené přípravky

Skladom u dodávateľa
*****
Karathane új
1 125 Ft
 db 
+
-
A Karathane New egy permetezéssel érintkező gombaölő szer, amely gyógyító, irtó és megelőző hatású a szőlő lisztharmatára, miközben korlátozza az atkák előfordulását és kárté

Ezt elküldhetjük látogatóink adatainak elemzésére, webhelyünk fejlesztésére, személyre szabott tartalom megjelenítésére és nagyszerű webhely-élmény biztosítására. Ha többet szeretne tudni az általunk használt cookies, nyissa meg a beállításokat.