Tavaszi hagyma - Stuttgart sárga 2g
Világklasszis fajta, jó étkezési tulajdonságokkal és kiváló tárolhatósággal. A hagyma lapos gömb alakú, nagyobb, aranysárgától barnásig terjedő szoknyával. A nyak jól behúzott. A hús fehér, kemény, élesebb ízű. Főleg palántákból termesztik. Nehezebb talajokon nem alkalmas termesztésre. A hagyma átlagos súlya 64 g. A hagyma átlagos súlya 64 g.
a címről 350 Ft | db |
Készleten változatonként
Allium cepa / Cibuľa
Popis:
Pestovanie cibule z priamych výsevov.
Na pestovanie cibule sú najvhodnejšie stredne ťažké hlinitopiesočnaté pôdy v záhrevných polohách. Zaraďujeme ju do druhej až tretej trate s dobrou zásobou živín, s pH minimálne 5,5. Vysievame čo najskôr na jar, aby semená mali dostatok vlahy, do riadkov 30 - 35 cm vzdialených, do hĺbky 2-3 cm. V riadku jednotíme podľa potreby na 4 – 5 cm. V priebehu vegetácie venujeme pozornosť kultivácii s cieľom udržať prevzdušnenú štruktúru pôdy. Závlaha je vhodná, ale iba do polovice júla. V uzavretých polohách a vo vlhšom období vyžaduje cibuľa od polovice júna ochranu fungicídy proti plesni cibuľovej. Zberáme, keď je vňať z polovice rastlín poľahnutá a cibuľa majú žltohnedú šupku. Dosúšame na záhonoch alebo na roštoch.
Pestovanie cibule zo sadzačky.
K tejto technológii pestovania sú vhodné najmä odrody ŠTUTGARTSKÁ a VŠETANA. Na predpestovanie sadzačky vysievame osivo od marca do polovice apríla husto do riadkov. Na 10 m2 potrebujeme približne 100 g osiva. V čase, keď cibuľky dosiahnu silu ceruzky, porast vytrháme a necháme na slnku zatiahnuť. Optimálna teplota na skladovanie je do 5°C alebo nad 15°C. Budúci rok sadzačku vysádzame na záhon skoro z jari tak, aby koniec krčku mierne vyčnieval nad povrch záhona. Na meter štvorcový vysádzame 100 - 300 g cibuliek v spone 20 x 8 - 10 cm. Cibule pestované zo sadzečky majú oproti priamo siatym cibuľám horšiu skladovateľnosť, ale podstatne skorší zber.
Telelő fajták termesztése.
A telelő fajták különösen érdekesek a korai betakarítás szempontjából, mivel még korábban érnek be, mint a palántákból nevelt hagyma. A magokat augusztus közepétől szeptember elejéig kell elvetni (a korai vetés a korai növények kifutását, a késői vetés a késői növények visszahalását okozza). A vetés után elegendő nedvességet kell biztosítani a növények keléséhez, hogy azok gyorsan növekedésnek induljanak, és a fagyokig elérjék a legalább 5 mm-es vastagságot.
HTS: 4-5 g
1 g-ban: 150-250 mag
Vetés: március-április
Betakarítás: augusztus-szeptember
Fajta: STUTGART
világszínvonalú, jó étkezési tulajdonságokkal és kiváló tárolhatósággal rendelkező fajta. A hagyma lapos gömb alakú, nagyobb, aranysárgától barnásig terjedő szegélyű. A nyak jól feszül. A hús fehér, kemény, élesebb ízű. Elsősorban palántákból termesztik. Nehezebb talajokon nem alkalmas termesztésre. A hagyma átlagtömege 64 g.